Stiri

De ce să alegi Crama Valea Ascunsă?

  2022-05-02 (articol)  
Misiunea noastră, ca și afacere de familie este să oferim clienților noștri vinuri autentice, calitative și deținătoare de nenumărate premii, din sursă locală.


Aducem pe piață o selecție unică de soiuri tradiționale, cu sortimente potrivite pentru fiecare palatin. Fie că vorbim de vinuri cu arome proeminente de fructe coapte, sau ușoare, cu note florale, vinurile noastre albe, rose și roșii așteaptă să devină parte a stilului tău de viață.


Crama Valea Ascunsa se intinde pe 20 de hectare si contine 93.330 de vite de vie. Zona in care vom regasi aceasta podgorie sunt dealurile din Ascunsa, Teaca, Bistrita-Nasaud. Capacitatea de productie anuala a acestei crame este de circa 100.000 de litri.


Crama este o afacere de familie in care valorile ardelenesti sunt cele care primeaza. In plus atentia la detalii dar si cea mai buna tehnologie este cea care garanteaza reusita unui vin de exceptie.


Soiurile de struguri pe care le regasim in portofoliul cramei Valea Ascunsa sunt: Feteasca Alba, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala , Feteasca Neagra.


Vinurile din Feteasca Alba se remarca prin finete si echilibru. In aceste tipuri de vin vom intalni arome citrice, floare de tei care evolueaza spre flori de camp sau caisa coapta Chardonnay este cel mai cunoscut si cel mai popular vin alb pe care il poti consuma atat proaspat cat si dupa cativa ani de invechire. Si-a castigat popularitatea datorita elegantei de care da dovada. Muscat Ottonel este un soi de struguri albi extrem de interesant. Vinul realizat din acesti struguri are un continut mare de zahar si o aciditate mai scazuta.


Sauvignon Blanc de la Crama Valea Ascunsa este cel mai popular vin alb care se remarcat instant prin prospetimea lui. Acesta are un nivel ridicat de aciditate si cantitati mici de zahar. Gustul fiind totusi echilibrat prin notele tipice florale.


Feteasca Regala este un soi cunoscut de struguri din Romania. A fost pentru prima data descoperit in Transilvania. Este un vin cu o aroma intensa si cu un mare potential de invechire.


Feteasca Neagra este un vin superior, catifelat si intens colorat. Vinurile din acest soi isi gasesc in ultimii ani casa printre cramele din jurul colinelor Transilvaniei, remarcandu-se arome proaspete, aciditate ridicata si un potential de invechire in butoaie de stejar romanesc.
 detalii< < < Stiri